دکتر جاودان در آیین سالروز تأسیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی : جامعه نیروی ماهر می خواهد /مدرک گرایی آسیب است

۲۱ مهر ۱۳۹۷ | ۱۵:۰۰ کد : ۴۰۵۰۷ اسلایدر اخبار
دکتر جاودان در آیین سالروز تأسیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی : جامعه نیروی ماهر می خواهد /مدرک گرایی آسیب است

دکتر موسی جاودان  در آیین سالروز تأسیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی  تأکید کرد: رسالت اصلی دانشگاه جامع علمی کاربردی عموما آموزش مبتنی بر مهارت که یک بینش محسوب می‌شود است و این عمل در محیط واقعی، عینی، زنده و ملموس رخ می‌دهد تا انسان‌هایی متناسب با نیاز روز جامعه تربیت شود تا بتوانند کار جامعه را از پیش ببرند.

 موسی جاودان ضمن تبریک سالروز تأسیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی، اظهار داشت: اگر تاریخچه نظام آموزش عالی در ایران بررسی شود تغییر و تحولات زیادی را می‌توان دید.رئیس دانشگاه  جامع علمی‌کاربردی استان هرمزگان تصریح کرد: یکی از ایراداتی که به نظام آموزش عالی از جمله دانشگاه علمی و کاربردی وارد می‌شود این است که چرا این نظام بدون برنامه خاصی گسترش پیدا کرده است و این ایراد تنها به دانشگاه جامع علمی و کاربردی وارد نمی‌‌شود.

وی با بیان این نکته که در دوره‌هایی از تاریخ نیاز به اتخاذ تصمیم مهم است، خاطر نشان کرد: آموزش عالی بر حسب نیاز روز و در جهت پاسخگویی به نیاز دانش‌آموزان و رضایتمندی مردم جامعه نشکیل شد و راه را برای ورود به دانشگاه هموارتر کرد.

رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی استان هرمزگان با بیان این نکته که این روند تا سال گذشته به همین منوال ادامه پیدا کرد، تشریح کرد: بهمن‌ماه سال گذشته، شورای عالی اداری، طی بخشنامه‌ای که به مراکز علمی‌کاربردی وابسته به دستگاه‌های متقاضی دولتی ابلاغ کرد خواستار منع پذیرش دانشجو شد.

جاودان عنوان کرد: دستگاه‌های متقاضی وابسته به دولت یعنی مراکز علمی‌کاربردی یک مأموریت داشتند و مأموریتشان هم آموزش و ارتقاء آن به کارمندان دولت بود اما امروزه تعداد این افراد رو به اتمام است و با اتمام این افراد باید درب این مراکز را بست.البته چنانچه مؤسسه،کانون، انجمن و شرکتی ثبت شده است اعلام آمادگی نماید مراکز علمی و دانشگاهی وابسته به دستگاه‌های دولتی که تعطیل شدند را  می توان به  آنها واگذار کرد. دکتر موسی جاودان  با تأکید بر این نکته که حذف مراکز دستگاه‌های متقاضی دولتی یک آسیب را به دانشگاه جامع علمی‌کاربردی وارد کرده است، اذعان کرد: به محض  ابلاغ این بخشنامه، بسیاری از افراد تصور می‌کردند که این بخشنامه اقدام صورت گرفته از سوی دانشگاه جامع علمی کاربردی و وزارت علوم است در حالی که این بخشنامه مصوبه شورای عالی اداری بود و برای دستگاه‌های دیگر لازم‌الاجرا بود. نه دانشگاه جامع علمی کاربردی و نه وزارت علوم در این موضوع اصلا هیچ نقشی نداشتند.البته  امروزه انبوه کسانی که در این مراکز مشغول به کار بودند بلاتکلیف می‌شوند، و این مورد بحثی نیست که دانشگاه جامع علمی کاربردی به راحتی از آن بگذرد و در حال پیگیری این موضوع هستیم.

رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی استان هرمزگان تأکید کرد: رسالت اصلی دانشگاه علمی کاربردی عموما آموزش مبتنی بر مهارت که یک بینش محسوب می‌شود است و این عمل در محیط واقعی، عینی، زنده و ملموس رخ می‌دهد تا انسان‌هایی متناسب با نیاز روز جامعه تربیت شود تا بتوانند کار جامعه را از پیش ببرند.

وی افزود: لذا آنچه در جامعه نیاز هست و در طول تاریخ نیز همواره رمز موفقیت انسان بوده است آموزش، مهارت و اقتصاد در یک محیط واقعی بوده است.

جاودان افزود: رسالت دانشگاه جامع علمی‌کاربردی این بوده که آموزش‌ها در یک محیط واقعی و نسبتا عینی بر حسب مشاهده محیط واقعی و زنده صورت بگیرد تا کمتر افراد کاغذ به دست که خود برای جامعه یک آسیب محسوب می‌شوند به جامعه معرفی شوند.

وی با اشاره به این نکته که دانشگاه باید به کاهش آسیب‌های اجتماعی کمک کند، اظهار داشت: در دانشگاه علمی کاربردی تمام تلاش خود را انجام خواهیم داد تا اشخاصی که به مراجعه می‌کنند را طوری تربیت کنیم که وقتی به جامعه بازمی‌گردند حداقل از پس مسائل و مشکلات خود بر بیایند.

رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی استان هرمزگان اظهار داشت: شعار اصلی دانشگاه جامع علمی کاربردی این است که "دانشگاه آزمایشگاه زندگی است" یعنی هنگامی که فردی بعد از چند سال از دانشگاه به جامعه بازمی‌گردد باید اتفاقاتی که برای او رخ خواهد افتاد را در دانشگاه تجربه کرده باشد و مهارتی در آن زمینه آموخته باشد.اگر غیر از این باشد بدان معنی است که دانشگاه نتوانسته است رسالت اصلی خود را انجام دهد یعنی دانشگاه نتوانسته آزمایشگاه خوبی برای افراد جامعه باشد.وی فلسفه دانشگاه را آماده کردن مراجعین برای زندگی دانست و گفت: یکی از آسیب‌های بسیار بزرگی که با آن روبرو هستیم بحث اشتغال است.رئیس دانشگاه علمی‌کاربردی استان هرمزگان بیان داشت: هیچکدام از نسخه‌های تجویز شده برای حل مشکل اشتغال مساله حل‌کن و مساله محور نیست مگر اینکه هر کدام از ما به نوبه خودمان متناسب با یک انسان و یک شهروند با تمام توانمان برای بهبود وضعیت اشتغال، کارآفرینی تلاش کنیم.

رئیس دانشگاه جامع علمی‌کاربردی استان هرمزگان تصریح کرد: دانشجویانی که از دانشگاه علمی کاربردی به مراکز و محیط‌های کار ارجاء داده می‌شوند، کارفرما، توجه و همکاری لازم را آنان ندارد و این نشانگر این است که انسان‌ها، با وجود ادعا بر وجود حس انسان دوستانه، در مقام عمل عکس آن رخ می‌دهد.


نظر شما :